esmaspäev, 26. märts 2007

Kes kõlbaks Jungile?

ehk siis - keda ootaks kursustele www.ems.ee/peeterliiv/kool.

Pole minu teha, aga ootaks neid, kelle parimaks sõbraks ja õpetajaks nende Vari.

Kes mõneti "ära põletanud" ("puhastustules"?) oma isikliku alateadvuse (nimetatud ka "egoismiks", "subjektiivsuseks"), et Mina saaks kogeda vahetut aukartustäratavat kokkupuudet Kollektiivse, Ühise, Objektiivsega. Et kohal saaks olla "Suur Vaim".

Keda ei ehmata ei tunded ega mõtted, mis võiksid sünnitada uusi ühisusi.

Kelles juba on palju naeru kui vabaduse eeltingimust ja järeltulemust.

Kelle individuaalsus on hakanud ilmnema läbitöötatult, peenenenult, eriliselt (isikupäraselt). Vähem kitši, kultuuri, mäletsemist, kleepumisi.

Seda kõike ootan ma endalt. Vähemasti tean oodata.

Ja veel: Jung ei ole pelk teooria, mida "teada saada". Ta on kogemus, sageli jõlegi. Kellele deemon või Draakon, kellele "kaunis lähedane sõber", kelles näha omaenese säravaid kuristikke ja sügav-hämaraid mäetippe. Ta pole miski, mida tasku pista kui tikutopsijumalat. Teda ei saa taltsutada. Võibolla ehk vaid kunagi ja kuskil ületada.

Ületada?

Kas ennast saab ületada? Mina küll - aga ennast? See oleks sama kui ennast juukseidpidi üles tõsta. Seda suudab teha endaga kui - vaid ise.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Juba on kaks Jungi-õhtut toimunud.Kahjuks pole õnnestunud osaleda, küll tahaks aga väga neist pikemalt teada -
kas Su lootused osalejate suhtes on mingil määral täitunud,
mis muljed Sul endal neist õhtutest on jäänud,
kas poole pealt üksikuks õhtuks on mõtet üritada tulla,
pakkusid need õhtud Sulle üllatavaid kohtumisi või äratundmisi jne.
Kevadetervitustega LM

Peeter Liiv ütles ...

Osalejate kohta on veel vara öelda -inimesed pole olnud nii lahti kui võibolla peale Spirituaalset Filmilektooriumit... Muljetest: Alar Tammingu avatutvustus viis mõtte vajadusele kunagi ka ise hakata ette valmistama powerpoint-ettekandeid; mu enese teemakäsitlus inimtüüpidest jäi tahvligi puudumisel kuidagi "toetuks" ja seetõttu liiga pingeliseks (asja leevendas küll rühmatöö).Praegu peilin võimalikke uusi esinejaid välja kuulutatud allteemadel.

Ma arvan, et suurem hoog läheb sisse siis, kui oleme "Jungi maailmaga" veidi kodunenud - see on ikkagi tõeline varaait. Jung oli ühtaegu ka filosoof, tohutu, tervikliku mõttehaardega - jättes just sellega paljud neojungiaanid kaugele seljataha.