pühapäev, 29. aprill 2007

Peaministri kingitus rahvale

Suurim kingitus inimesele on teatavasti terav kogemus - olgu hea või halb.

Hea kogemus on, et nüüd on Aljoša asemel telgis kartulipõld - millele mõni helde annetaja võib istutada mida tahes - ohakatest orhideedeni.

Halb kogemus on, et Pärtel kestis mitte üks, vaid kaks ööd ühtejärge - võimsalt võrreldav ameeriklaste World Trade Center- või eestlaste "Estonia"-kogemusega.

Kui kaagid ründasid Westmanni, muutus politsei nähtamatuks. Niisamuti kõigi ülejäänud 99 kaupluse ja büroo röövimise ajaks. Seda oleks pidanud oma ihusilmaga nägema! Midagi nii toorest, loomalikku, isegi deemonlikku polnud lihtsurelik ammu näinud. Iga uus sissetaotud aken, iga jalahoobiga purustatud arvutiekraan või lillepott oli kui järjekordse neitsi vägistamine otse vanemate silme all. Vanemad - need olime meie, vägistatav aga meie kodulinn Tallinn. Niisugune arvamuslugu Delfis ilmuski: "Vägistatud Tallinn".

Aitähh, Andrus! Ole Sa edaspidigi meheks meile nii vajalike äkk-kogemuste sepistamisel. Ilma selleta tundub elu nii rutiinne.

Ja varsti tehakse sellest kindlasti ka üks tore film! Et ka need, kes tol ööl süütut und vaatasid, saaks Ansipi ajalugu teinud dramatiseeringust osa.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aitäh Andrusele, kes korraldas Teise Maailmasõja, okupatsiooni Eestis, asumisele saatmised ja tapmised. Ääretult võimekas mees. Mingi väike rahutus Tallinnas on selle kõrval üsna tühine saavutus.

Peeter Liiv ütles ...

Jah, hää, et nüüd, rahuajal, ikke neid sündmusi sügava emotsionaalsusega meelde tuletas, neist mingitki aimu andis - et ikka mäletaksime. Üksainus tapmine ju oli vaid, seegi vist saagi jagamisel.

Ehk läeb järgmine kord paremini?

Anonüümne ütles ...

"Ja varsti tehakse sellest kindlasti ka üks tore film"
Väga hea idee. Võiks nendest 26.-27. aprillil märatsenutest ja röövinutest dokumentaalfilmi teha. Kus nad siis oma elust ja maailmavaatest räägiksid. Ja sellest, mis nad niimoodi toimisid.

Anonüümne ütles ...

Eksid, mittelugup. P. Liiv. Poisikese tapsid fašistid, kas sa siis Venemaa meeidat ei loe? Tõde ju valgub sealt meie pähe!

Peeter Liiv ütles ...

Vean kihla, et Maimik teeb selle filmi juba lähinädalail - et müüa kogu maailmas.

Anonüümne ütles ...

"Vean kihla, et Maimik teeb selle filmi juba lähinädalail"
Tõenäoliselt teeb ta selle dokumentaalfilmi ikka koos Kilmiga

Peeter Liiv ütles ...

Kes see Kilm on?

On tore olla jälle maailmajaloo keskpunktis, mil kogu Unuiversum keerleb su ümber ja paneb pea ringi käima...