teisipäev, 1. mai 2007

Kas Savisaar sobib patuoinaks?

On aegu, mil rahvas vajab oinast, kelle peale panna oma patt. Ikka on Suur Edgar inimesi selles plaanis aidanud - paljalt oma lunastava olemasoluga.

Vanasti jooksis oinas kõrbe ega naasnud enam kunagi, Edgar aga on alati käepärast olenemata sellest, kas tahvad oma hinge kergendada ultraliberaalid või marurahvuslased. Edgar kõlbab omavahel verivaenlastelegi.

Kas pole aukartustäratav universaalsus! Ilma temata peaks küll üksteisel hakkama silmi peast kratsima - aga Tema, Valude Mees, võtab kõik enda peale, et meil oleks Igavene Elu.

Nii et pange aga pihta, poiskad - koguge Eesti peale vähemalt kümme miljonit allkirja, et saaks Edgar-poiss lõpuks Taeva ära minna - Isa paremale käele.

Tõsi, nüüd on venelased hoopis Ansipis oma oina avastanud. Putin isiklikult toimetab ristilöömist.

Nii et Jumal ja Röövel kõrvuti. Üks röövis justkui Sakala, teine
Tõnismäe. Ja pole veel teada, kumb kuhu läheb.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sul on annet!:)

Olev ütles ...

mis asi on ultraliberaal?
ei maksa ikka kasutada termineid mille sisu ei mõisteta või ei tahetagi mõista

Peeter Liiv ütles ...

Ultraliberaalideks nimetatakse meie neoliberaale Euroopas. Neoliberaal on Kaupmees, kes möödab kõike rahas ja materiaalses "efektiivsuses", rajades Uut Maailmakorda "vabaturu", "tööjõu ja kapitali piiramatu liikumise", tittytainmenti jms-ga.

Oma ökoloogilises, sotsiaalses ja isiksuslikus lühinägelikkuses on ta paraku surmatungi peaesindajaid tänases apokalüptilises maailmas. Pahatihti ta isegi ei teadvusta oma elulaadi "Pärast mind tulgu või veeuputus!"- paatost.

Nt koalitsioniläbirääkimistel oli ultraliberaal Ansip huvitatud eeskätt sellest, kui kiiret kasumit üks või teine lepingupunkt toob. Kui see kippus minema nt üle 5 aasta, kadus huvi.