pühapäev, 28. jaanuar 2007

Uus Informatsioon

On palju tähelepanuväärset vaimset informatsiooni, ka eesti keeles (koostasin kunagi sellest ca 20-raamatulise "edetabeli") - kuid näib, et siingi on ees üllatusi, "transformatsioone". Kas ehk pean seda nimetama Uusimaks Informatsiooniks, mis räägib sestsamast, mis Uus, kuid kuidagi hämmastavalt mõjusalt, justkui küpsenult, lõplikult äratundnult. Wilber on uue ilmumist vaadelnud astmeti nagu 1) eristumine, esiletõus vana taustal 2) vaekausside kallutamine enda kasuks 3) vana hõlvamine ja integreerimine uude.

Vaat sest Uusimast oskan enda jaoks nimetada hetkel vaid kaht üksust: filmi "The Secret" (mida üleeilsel Spirituaalse Filmilektooriumi avaõhtul vaatas üle 1oo inimese) ja Valgevene arsti, psühhoterapeudi ja leiutaja Konstantin Seltšjonoki rmt-t "Konstruirovanije predstojaštševa. Rukovodstvo po psihhodizainu", Minsk 2006.

Miks ma sellest üldse räägin? Sest sattusin lõpuks kodulehele, kust saab osta raamatus paljukiidetud psühhoprotsessorit "Kljutš v buduštšeje" kui väidetamisi erakordselt tõhusat vahendit kelle tahes loovuse äratamiseks ja isiksuse harmoniseerimiseks. Tegu on värvianimatsiooniga koos muusikaga. Kodulehel on võimalik käivitada proovitükk.

3 kommentaari:

Ivo Eggi ütles ...

Nii, ja koduka aadressi sa niisama kergesti kätte ei anna?! ;)

Peeter Liiv ütles ...

Seltšjonoki paatos on postinformatiivsele ühiskonnale omane tsensuuri- ja patendivabadus, mis plahvatuslikult tõstab ühisloovust.Keegi ei ahnitse enam ainult endale. Siis tõeline "häkkerite" (vt Pekka Himanen "Häkkerieetika") inimkond, kus igaüks annetab midagi oma andest Kogukonnale.

Võlumõõga, mis surmab lõpuks ometi Lohe, kättesaamiseks öelda võlusõna:

Peeter Liiv ütles ...

AQUARUN